Evanghelia după Pilat (Rezumat)

puterea-prezentului-eckhart-tolle
Eckhart Tolle – Puterea Prezentului (Rezumat)
5 octombrie 2016
Secretul Libertății
Napoleon Hill – Secretul Libertății (Rezumat)
5 octombrie 2016

Evanghelia după Pilat (Rezumat)

Rezumat

În ultimii ani s-au făcut multe descoperiri ce țin de domeniul scrierilor sacre, manuscrise sau pergamente. Am auzit despre Evanghelia după Iuda sau despre Evanghelia după Maria Magdalena.

Întâmplător am dat de această carte, nu am stat prea mult pe gânduri dacă să o citesc sau nu. Mi s-a părut interesant titlul: Evanghelia după Pilat.

Cei care au scris evanghelii au fost oameni apropiați lui Iisus, pe când Pilat nu a prea respectat această cerință. 

 

cumpara-cartea

 

Evanghelia după Pilat (Rezumat)

Evanghelia după Pilat (Rezumat)

În roman nu o să întâlnim personajul Iisus, ci o să-l întâlnim pe Ieșua, un tânăr dulgher care nu prea știe exact ce vrea de la viață. Ieșua nu știe dacă este Mesia sau o să devină. Află răspunsul la incertitudinea lui când postește în pustiu și călătorește în adâncul lui. Acolo dă de cineva.

După experiența din pustiu, își află drumul pe care-l are de parcurs. Profețiile se adeveresc rând pe rând. Vindecă ologii, redă vederea orbilor și îi învie pe cei morți. Ieșua le vorbește oamenilor despre o nouă Împărăție și că este aproape.


De două mii de ani oamenii ezită între două teorii: Iisus știe că este Mesia, ori Iisus descoperă că este Mesia. Autorul propune o a treia teorie: Iisus face prinsoare că este Mesia.


Destul de îndrăzneață această perspectivă și de curajoasă. Singura cale prin care ajungem la Iisus este iubirea, și Pilat a ajuns până la urmă la El, doar că prin Claudia, soția lui care se declară creștină. Această afirmație este luată în glumă de către Pilat.


La sfârșitul cărții avem parte de o altă poveste a romanului. Dar vă las pe dumneavoastră să o descoperiți. Dacă vreți să cunoașteți un alt Iisus, Iisus omul, puteți cumpăra această carte apăsând pe acest buton.

 

cumpara-cartea

 

Pueți citi mai multe rezumate despre cărți cu un simplu CLICK AICI!

Sharing is caring!

Eric-Emmanuel Schmitt - Evanghelia după Pilat

9.5

Aprecierea publicului român

10.0/10

Reduceri

8.0/10

Disponibilitate în stoc

10.0/10

Livrare gratuită

10.0/10

Beneficii

  • Evanghelia după Pilat pare o carte scrisă dintr-o altă perspectivă decât cea a Lui Iisus Dumnezeu. Romanul este un puct de vedere al lui Eric-Emmanuel Schmitt

1 Comment

  1. Magda spune:

    Awesome you should think of sotemhing like that

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.