Regulile de aur ale lui Napoleon Hill – Rezumat

Regulile de aur ale lui Napoleon Hill

Cum poți scăpa de anxietate prin psihologie?

 

Napoleon Hill

Napoleon Hill

“Unul dintre cele mai importante obiective în viață este să ne purtăm corect unii față de ceilalți aici, pe pământ, ca să ne primim răsplata virtuților acum, în loc să așteptăm să ne parvină pe lumea cealaltă, despre care nu știm nimic.

Acest fel de a fi va genera un sentiment de toleranță cum n-a mai existat vreodată pe pământ.”

Aceste cuvinte îi aparțin scriitorului de cărți motivaționale, din care s-au inspirat și alții la rândul lor.

 

În toată lumea s-a produs o schimbare, oamenii nu prea mai pun accentul pe “material”, ei se concentrează foarte mult pe domeniul spiritualității și al autocunoașterii sau motivaționalului. 

 

Dar haideți prima dată să-l cunoaștem pe Napoleon Hill!

 

 

 

 

Autorul s-a născut pe data de 26 octombrie 1883 și a decedat pe data de 8 noiembrie 1970.

 

A fost un celebru autor american de cărți de literatură motivaționalăOpera sa cea mai celebră, “De la Idee la Bani”, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile.

 

Cercetările întreprinse de Hill au vizat credințele personale și rolul pe care acestea îl au asupra succesului.

 

Regulile de aur ale lui Napoleon Hill

Regulile de aur ale lui Napoleon Hill

 

Între  1933 și 1936, a fost consilier al președintelui American Frankli D. Roosvelt.

 

“Tot ceea ce mintea unui om poate concepe și crede, poate realiza”

este unul dintre citatele cele mai reprezentative ale lui Napoleon Hill.

 

 

Scrierile sale arată cum se dobândește bogăția și oferă o formulă prin care orice om poate dobândi averi nemăsurate, atât în plan material, cât și spiritual.

 

 

Influența exercitată de Andrew Carnegie

 

Andrew Carnegie

Andrew Carnegie

Hill considera că întâmplarea care i-a schimbat complet viața a avut loc în anul 1908, când a fost angajat să scrie o serie de articole despre oameni faimoși și de success.

 

Astfel, i-a luat interviu lui Andrew Carnegie. La acea vreme, Carnegie era unul dintre cei mai bogați oameni din lume.

 

Acesta i-a împărtășit convingerea sa că procesul succesului poate fi sintetizat într-o formula simplă, pe care orice om ar fi capabil să o înțeleagă și să o aplice.

 

Impresionat de personalitatea lui Hill, Carnegie l-a întrebat dacă este dispus să pună cap la cap informațiile, să intervieveze peste 500 de bărbați și femei de success, mulți dintre ei având averi foarte mari, în scopul de a descoperi și publica formula succesului.

 

În cursul cercetărilor întreprinse de Hill, acesta a luat interviuri multor oameni celebri și bogați ai vremii, printre care se numără Thomas Edison, Alexander Graham Bell, George Eastman, Henry Ford, Elmer Gates, John D. Rockefeller, Sr. Charles M. Schwab, F. W. Woolworth, William Wrigley Jr, John Wanamaker, William Jennings Bryan, Theodore Roosevelt, William H. Taft și Jennings Randolph

 

 

 

 

Hill a fost consilier pentru doi președinți americaniWoodrow Wilson și Franklin D. Roosvelt. În mai puține cuvinte, poți să atingi orice țel pe care ți-l propui. Dar trebuie să ținem cont de câteva reguli.

 

Regulile respective o să le găsiți în această carte. Eu o să vă prezint doar câteva, restul vă las să le descoperiți voi.

 

Autosugestia

 

Termenul “autosugestie” se referă de fapt, la sugestia conștientă, sugestie pe care un individ o cultivă în raport cu sine.

 

Această lecție se bazează pe urmatoarele adevăruri:

 

 • Fiecare mișcare a corpului uman este controlată și direcționată de gând, cu alte cuvinte, dictată de creier, acolo unde mintea este cea care tronează.

 

 • Mintea se împarte în două secțiuni, una fiind denumită secțiunea conștientului (cea care guvernează activitățile noastre corporale când suntem treji), cealaltă, secțiunea subconștientului (care controlează activitățile noastre atunci când dormim).

 

 • Prezența oricărui gând ori idee în mintea conștientă a cuiva (probabil, acest fapt se aplică și gândurilor și ideilor din secțiunea subconștientă) tinde să producă o “trăire corelată” și o reacție la nivel corporal, prin transformarea respectivului gând în realitate fizică. De exemplu, o persoană își poate dezvolta o doză mai mare de curaj ori de încredere în sine apelând la formulele de mai jos, ori la alte construcții pozitive similare, sau repetând cu regularitate în minte: “Cred în mine. Sunt curajos. Pot realiza orice mi-aș propune.” Asta înțeleg experții prin autosugestie.

 

 

 

 

Legea acțiunii și reacțiunii

 

Lecția de față aduce în discuție unul dintre cele mai importante principii ale psihologiei, legea acțiunii și reacțiunii, după cum este descrisă mai jos.

 

Legea atractiei

Legea atractiei

 

Mintea omenească se aseamănă cu însăși planta-mamă, în sensul că ea va fertiliza ceea ce este sădit în ea prin mijlocirea celor cinci simțuri.

 

La nivel mental, tendința este aceea de a “răspunde cu aceeași monedă”, salutând toate actele juste și respingându-le pe cele injuste.

 

Napoleon Hill - De la idee la bani

Napoleon Hill – De la idee la bani

 

Fie că acționează pe baza sugestiei sau autosugestiei, mintea direcționează activitatea musculară corespunzătoare impresiilor senzoriale primate; prin urmare, cineva care urmărește principiul “răspunderii cu aceeași monedă” ar trebui să planteze în mintea mea impresiile senzoriale ori sugestiile pe fondul cărora dorește să mă determine a dezvolta activitatea musculară asociată.

 

Dacă voi fi lezat sau nemulțumit, instantaneu, mintea mea va dezvolta activitatea musculară corespunzătoare, pe fondul “răspunderii cu aceeași monedă”.

 

 

 

 

Pe parcursul vieții lui, Napoleon Hill i-a îndemnat pe oameni în permanență, prin scrierile și acțiunile sale, să devină cât mai buni cu putință.

 

El este primul și cel mai faimos autor de cărți motivaționale, iar autorii renumiți din zilele noastre care scriu cărți din același domeniu îi datorează enorm lui Hill, atât în ceea ce privește valoarea, cât și eficiența multora dintre ideile lor.

 

Napoleon Hill - Cărți

Napoleon Hill – Cărți

 

Volumul de față cuprinde articolele redactate de Napoleon Hill între 1919 și 1923, care au marcat începutul carierei sale de autor motivațional.

 

Adunate pentru prima data oară într-o carte, aceste scrieri vădesc un spirit admirabil în înțelepciunea sa, ale cărui opinii sunt la fel de întemeiate și astăzi ca acum aproape  un secol.

 

Inteligente și elocvente, scrierile din cartea de față se remarcă printr-un evident fond motivațional și promovează perspective care continua să fie actuale, pornind de la teme precum:

 

capacitatea de sugestie, consolidarea încrederii în sine, legea atracției, persuasiunea versus forță – care sunt deja cunoscute publicului cititor al lui Hill. 

 

Pentru că, așa cum s-a spus în repatate rânduri, viziunea lui Hill este capabilă să schimbe vieți!

 

 

Regulile de aur ale lui Napoleon Hill

10

Autor

10.0/10

Popularitate

10.0/10

Utilitate

10.0/10

Conținut

10.0/10

Review

10.0/10

Beneficii

 • Ajutorul cărții în viața cotidiană
 • Popularitatea cărții
 • Conținutul explicit
 • Renumele autorului

Dezavantaje

 • Trebuie neapărat să citești cartea pentru a putea descoperii ce autorul vrea să transmită, un mic review precum cel de față poate numai să vă confere o perspectivă, dar amănuntele importante se găsesc în formularea originală.

5 comentarii la „Regulile de aur ale lui Napoleon Hill – Rezumat”

 1. Pingback: Puterea Prezentului (Rezumat) | eOferta.net

 2. Pingback: Regulile de aur ale lui Napoleon Hill (Rezumat) | eOferta.net

 3. Pingback: Regulile de Aur ale lui Napoleon Hill – Scrierile pierdute (Rezumat) | eOferta.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.