Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee (Rezumat)

Rezumat – Să ucizi o pasăre cântătoare

 

Consider că acest roman ar trebui să fie Biblia studenților de la Drept. Mi-aș dori ca de pe băncile facultăților de Drept, totț studenții să devină un Atticus.

Și eu sunt student la facultatea de Drept, și înainte să intru la această facultate, eu eram convins că nu se fac mulți bani. Societatea afirmă faptul că avocații sunt plini de bani.

 

cumpara-cartea

 

Sa ucizi o pasare cantatoare

Sa ucizi o pasare cantatoare

Nu aș putea să apăr un infractor sau un violator chiar dacă mi-ar pune o valiză plină de bani pe birou. Nu aș mai pune capul liniștit noaptea pe pernă, aș avea mustrări de conștiință, aș fi o copie fidelă a lui Iuda.

Ce m-a uimit foarte tare, a fost curajul de care a dat dovadă Atticus în roman, el a făcut ce alții nu ar fi făcut, adică să apere un om de culoare.

Scout Finch este personajul care asistă la întâmplările dramatice care se petrec într-un orășel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă.

Tatăl naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apărării, trebuie să țină piept unor prejudecăți existente deja, dar neexpuse și, din acel moment, Scout și al ei frate Jem, sunt prinși într-un șirag rapid de evenimnete ce le depășesc înțelegerea.

Pe timpul procesului, orășelul decade treptat în grotesc și violență, însă există oameni care nu se lasă conduși de setea orbitoare de razbunare, iar personajul principal Atticus Finch, putem spune că va rămâne reperul moral care oferă un punct de vedere empatic și echilibrat.

Acest roman a fost ecranizat în 1962, în regia lui Robert Mulligan, cu Gregory Peck, John Megna și Frank Overton în rolurile principale.

Cartea este o lectură impresionantă care poate ajuta la înrădăcinarea unor principii morale și repera de valori, benefice în viața oricărui om. Acum la un super preț, cartea poate fi achiziționată cu transport GRATUIT!

cumpara-cartea

Să ucizi o pasăre cântătoare

35 Lei
9.6

Aprecierea publicului român

10.0/10

Reduceri

8.0/10

Disponibilitate în stoc

10.0/10

Livrare gratuită

10.0/10

Disponibilitatea ofertei

10.0/10

Beneficii

  • Să ucizi o pasăre cântătoare este opera autorului Lee Harper. Cartea este plină de suspans și are o expunere a acțiunii foate ușor de digerat în rândul generației tinere.

Dezavantaje

  • Are o reducere mică, dar transportul este gratuit.

4 comentarii la „Să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee (Rezumat)”

  1. Pingback: Eric-Emmanuel Schmitt – Oscar si Tanti Roz (Rezumat) | eOferta.net

  2. Pingback: Alchimistul – Paulo Coelho (Rezumat) | eOferta.net

  3. Pingback: Puterea Prezentului (Rezumat) | eOferta.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.